احتمالا شما هم در تعامل با شرکت های تولید کننده مودم های صنعتی دچار سردرگمی در انتخاب محصول مناسب برای منظور خود شده اید، تفاوت مودم با گیت وی و روتر چیست کدامیک برای منظور شما مناسب است ؟ با توجه به تفاوت های قابل توجه قیمت این سه محصول در زمان سفارش کدامیک را باید از فروشنده درخواست کنید؟
اجازه بدهید در چند سطر به صورت ساده در این زمینه شفاف سازی کنیم تا شاید در زمان انتخاب محصول مورد نیاز کار شما آسان تر باشد.
مودم چیست؟
مودم یک انتقال دهنده احمق برای اطلاعات در شبکه است ! مودم فقط یک رشته اطلاعات را از نقطه A به نقطه B ارسال میکند ! همین ! هیچ ترجمه، تغییر و . . . در اطلاعات اتفاق نمی افتد.
یک رشته داده شامل تعدادی یک و صفر از یک سو وارد مودم میشود و از سوی دیگر دقیقا همین اطلاعات از مودم به سمت یک مقصد مشخص خارج میشود. مودم هیچگونه تفسیری رو داده ها انجام نمی دهد و کمترین سطح رمزنگاری، امنیت و . . . بر روی یک مودم صنعتی در شرکت طیف پردازان در نظر گرفته شده است. یک مودم Quadric هیچگونه ورودی و خروجی دیجیتالی ندارد در عوض قیمت مودم از گیت وی و روتر بسیار پائین تر است.
گیت وی چیست؟
گیت وی یک مترجم رشته اطلاعات است به عنوان مثال ممکن است شما روی RS232 مودم داده های به صورت MODBUS، DNP3، DLSM و . . . ارسال کنید و بخواهید با یکی از پرتکل های استاندارد ترجمه یا به آن هدر و فوتر اضافه کنید و به یک نقطه مشخص دیگر در بستر شبکه موبایل ارسال کنید این کار توسط گیت وی انجام میشود، در گیت وی امکان رمزنگاری اطلاعات با پرتکل های استاندارد وجود دارد
قابلیت مهم دیگر گیت وی صنعتی درگاه های ورودی و خروجی است. فرض کنید شما یک موتور صنعتی در یک زمین کشاورزی دارید با ورودی های گیت وی میتوانید دما موتور را اندازه گیری کنید و در صورتی که دما موتور از حد مجاز بالاتر رفت اقدام به قطع برق موتور کند
روتر چیست؟
گاهی شما میخواهید اطلاعات را از نقطه A به نقطه B ارسال کنید و اگر به هر دلیل نقطه B دچار مشکل شد بتوانید اطلاعات را به نقطه C ارسال کنید اینجا شما نیاز به یک روتر دارید وسیله ای که بتوانید با مسیر یابی اطلاعات شما را ارسال کند
روتر Quadric علاوه بر مسیریابی به فایروال مجهز است. اگر بخواهیم به صورت ساده به آن نگاه کنیم، در تعریفی واضح باید بگوییم روتر طیف پردازان مجهز به سدی بین شبکه داخلی با اینترنت یا اینترانت مد نظر شما است. هدف اصلی آن این است که به ترافیکهای تهدید آمیز و غیر مجاز اجازه عبور و رفت و آمد را ندهد.
با استفاده از “دیواری از کدهای از پیش تعیین شده” که تمامی بستههای ورودی و یا خروجی را مورد بررسی قرار می دهد و تصمیم می گیرد که آیا این بستهها اجازه عبور از دیواره یا همان سد را دارند و یا میبایست بلاک شوند.
علاوه بر این شما امکان تنظیم VPN بر روی دستگاه خود را دارید یعنی میتوانید علاوه بر استفاده از فایروال برای مسیر معمولی تبادل اطلاعات تونلی باز کنید که داده ها به صورت امن اقدام به رمزگذاری و ارسال داده نمایید و داده های شما به هیچ وجه قابل ردیابی نخواهد بود
IPsec یکی از پرکاربردترین نمونه های تونل VPN است که در روتر Quadric شما از آن برخوردار هستید.، البته گزینه های دیگری هم دارید، GRE، L2TP،Open VPN و . . .
همچنین در روترهای صنعتی درگاه های ورودی و خروجی هم طراحی شده و شما امکان اتوماسیون محلی مانند آنچه در گیت وی ها صحبت شد دارید.